Despre rulmenti si Inlocuirea lor


Rulmentii sunt acele organe ale unor masini complexe utilizate pentru a rezema piesele ce executa miscari de oscilatie sau rotatie (role de cablu, mase rotative, roti dintate, etc). Partile componente ale rulmentilor sunt: inelul exterior, inelul interior, saibele de fus, saibele de carcasa, colivia si corpurile de rulare. Pe inele se practica caile de rulare, de a lungul lor deplasandu se corpurile de rulale (bile, role, cilindre, etc), iar colivia mentine si ghideaza corpurile respective de rulare la o distanta egala intre ele. Avantajele pe care le prezinta rulmentii in raport cu lagarele de alunecare constau in faptul ca posibilitatea maririi preciziei de rotire creste, gabaritul axial este redus, ungerea lor este cu mult mai usoara in majoriatatea cazurilor, sunt mult mai utili in ceea ce priveste prelucrarea sarcinilor combinate. Dezavantajele intalnite in ceea ce priveste acesti rulmenti constau in faptul ca sunt mai putin silentiosi, gabaritul radial este mai mare si  suprasarcinile le scad durabilitatea. Daca activati in domeniu industrial este necesar sa stiti cateva detalii despre fiecare piese componenta utilizata. 

Inclusiv despre rulmenti daca sunt parte a utilajele folosite, deoarece numai asa le puteti asigura acestora o functionare coresta si o intretinere pe masura. Cand aveti nevoie de inlocuirea unei astfel de piese trebuie identificat tipul de rulmentului si dimensiunea sa. Asadar se va masura diametrul interior si exterior, latimea, se va nota tipul de rulment ce este dat de tipul elementelor de rostogolire dinauntru si tipul de colivie. In cazul in care nu sunteti convinsi ca ceea ce ati notat pentru comanda este corect si doriti o a doua parere, puteti apela la consilierii firmelor ce comercializeaza astfel de piese pentru ca ei va pot sfatui si indruma, ca apoi sa alegeti exact ceea ce aveti nevoie pentru o buna functionare a utilajului in cauza. Deasemenea daca va aflati la inceput de drum cu afacerea nu ezitati sa va informati cat mai mult despre orice piesa folositi si acordati extrem de multa atentie furnizorilor cu care colaborati, sa fie de incredere si sa va ofere informatii si produse calitative.

Un comentariu:

  1. Trebuie sa modific niste rulmenti la o roata de bicicleta, pe timpuri stiam ca erau cilindrici cei de la butuc. Credeti ca sunt mai durabili? M-ar interesa totusi sa alunce cat mai rapid.

    RăspundețiȘtergere