Doamnelor si Domnilor Deputati


Noi, semnatarii prezentei motiuni simple, spunem ca asa nu se mai poate. Noi spunem ca România trebuie sa aiba o alta sansa si ca exista solutii alternative pentru a depasi cu totii momentul greu în care ne aflam. Aceasta motiune este un alt semnal de alarma pe care deputatii PNL îl trag astazi în Parlament nefiind de acord cu maniera si masurile propuse de actuala putere, care au menirea de a-i împovara pe români si nicidecum de a le oferi solutii. Cu acest Guvern la timona si cu aceste masuri aplicate, avem deja cronica unei morti anuntate: România va intra în colaps si cu greu ne vom reveni. Am evidentiat pe parcursul si prin intermediul acestei motiuni ceea ce stiu si resimt în viata lor toti românii: lipsa de performanta economica a cabinetului acual, care a dus România într-o situatie grea, fara precedent, dar si lipsa de viziune si ineficienta masurilor anuntate, care nu vor avea darul de a ne scoate la liman. Si mai este ceva care trebuie spus aici, la tribuna Parlamentului, forul legislativ care a dat încredere premierului si voturi pentru formarea Cabinetului sau. Modul incalificabil si iresponsabil în care primul-ministru al României a înteles sa comunice masurile de austeritate anuntate, sa le asume, sa le implementeze, este inadmisibil. Acesta este modelul de prim-ministru promovat, din pacate descalificant pentru aceasta functie. 

Intotdeauna la cutite cu presedintele Basescu, niciodata cu fata la români si departe, prea departe de interesele si problemele lor. Ca atare, solicitarile noastre se adreseaza ministrului de Finante, si se rezuma la obligativitatea Ministerului de Finante de a prezenta, înainte sau cu prilejul iminentei angajari a raspunderii Guvernului pentru masurile de austeritate anuntate, un proiect de buget rectificat care sa reflecte modul transparent în care aceste masuri sunt implementate si mai ales impactul asupra populatiei, si care sa fie dezbatut de Parlament în regim de urgenta. Vom avea în acest mod în dezbaterea publica si parlamentara scenariul economic negativ pe care acest Guvern îl impune României si românilor pentru a-l suporta, care va duce la o deteriorare a mediului economic si la o adâncire a deficitelor structurale, precum si la împovararea si saracirea populatiei prin marirea în scurt timp a fiscalitatii. Vom avea dovada intentiei Guvernului de a nu restructura clientela politica din ministere, de a nu reduce cheltuielile si licitatiile dedicate firmelor PDL, de a nu eradica fenomenul coruptiei guvernamentale pedeliste si, mai grav, de a nu oferi solutii pentru relansarea economica si pentru iesirea din criza. Cu acest program, Guvernul Basescu introduce curbele de sacrificiu pentru români! Exista însa si ultima solutie anticriza pe care acest Guvern o mai poate lua: sa-si prezinte demisia, cu convingerea ca va întruni acceptul tuturor categoriilor socio-prefesionale din România si ca aceasta masura va fi acceptata cu entuziasm de popor!

Un comentariu:

  1. De acord cu demisia guvernului! Maine sa spunem celor peste 1000 de eroi, care si-au dat viata in 89 ... deocamdata fara rezultate! Sa le spunem eroilor, ca nu i-am uitat, ca ei nu au murit in zadar, ca noi inca speram, ca noi inca luptam, asa sa ne ajute bunul Dumnezeu. In pace, fara violenta sa-i comemoram maine in locurile unde s-au jertfit. Fiecare cu floare, cu o lacrima! Uniti, ingenuncheati in fata lui Dumnezeu, cu un suflet demn si liber. Eroii nostrii dragi, voi nu ati murit ...voi sunteti inca vii si ne aduceti la Viata si pe noi!

    RăspundețiȘtergere